Ermites de Bossòst

Traducción al Español


Conte la llegenda que un monjo viva a la capella de Sant Antoni, en el camí que mena al Portilló. Viva allí tranquil, fins que un dia, per mala sort, va patir la peste. Però ell contínua allí sense dir res a ningú. Un bon dia, s'encertà a passar per aquell un pastor que duia el seu ramat a pasturar. El monjo, en veure al pastor li diguè:
- Baixa al poble i digues a les autoritats i a la gent que han de construir sis ermites al voltant del poble, totes encarades mirant la població. D'aquesta manera la peste no afectara aquest lloc tan estimat del cel.
El pastor feu l'encarrec, però ningú l'escoltà. Tothom se'n va rirue d'aquelles indicacions. Amb la qual cosa, el pastor, tornar a veure el monjo a comunicar-li el que havia passat, el qual i sorprenentment ja era sabador del succeït.
Possant la mà a l'esquena i deixant-li marcats els cincs dits, d'una manera misteriosa, li diguè:
- Baixa i ensenya'ls això, aixi et creuran.Efectivament, el pastor va baixar, ensenyà la seva esquena i tothom va creure el missatge. Aquell mateix dia, van començar a construïr el que el monjo els havia dit que fessin.
Es diu que com que van estar construides per la gent del poble, cap d'elles segueix un estil arquitectònic concret.

Algunes de les ermites:

1. Sant Ròc
2. Sant Cerat
3. Sant Joan de Crisostom
4. Sant Sebastià i Fabià






















No hay comentarios:

Publicar un comentario